Modern Teknolojik Seraya Dev Yatırım

55inci kuruluş yılını yeni yatırımlarla taçlandıran Koyuncu Grup, öncelikle domates üretimi gerçekleştireceği jeotermal ısıtmalı teknolojik sera yatırımına başladı. Afyon Sandıklı’da toplam 140 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek modern sera yatırımının anahtar teslim inşaatının tamamlanması için de sektöründe öncü firmalardan Gen Group Tarım Yatırımları A.Ş. tercih edildi.

Merve Turgut: “Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacağımız için heyecanlıyız”

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Koyuncu Grup Tarım Grup Başkanı Merve Turgut, tarım sektöründe ilk yatırımları olduğu için heyecanlı ve gururlu olduklarını belirtti.

Merve Turgut Türkiye’nin tarım ürünlerinde özellikle de domates ihracatında marka ülke konumuna geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Domatesin kullanım alanı tüm dünyada hızla genişliyor. Dünyanın farklı mutfaklarında tüketim miktarları artıyor. Isıyı ve ışığı seven bir bitki olduğu için Türkiye’nin önünde daha büyük fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple jeotermal kaynağın ve ışıklanmanın yüksek olduğu Sandıklı ilçesini tercih ettik. Modern seraların en büyük avantajı mevsimsel değil her mevsim ürün hasat edebilmenizdir. Modern topraksız tarım yöntemleri ile ilk aşamada salkım domates üreteceğiz. Kasım 2021’de devreye alınması planlanan 100.000 metrekarelik üretim alanına sahip seramızda 2022 yılının ilk aylarında hasat yapmayı hedefliyoruz. Yıllık üretim hedefimiz 6 milyon kg domates. Bombus arılarının döllenmeyi sağladığı tamamen biyolojik mücadele ve %100 otomasyon sistemleriyle bitkiler için en doğru iklimlendirmeyi sağlayarak doğal ürünler elde edeceğimiz bir üretim tesisi olacak. Üretimimizin önemli bir kısmını başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri ile Rusya olmak üzere pek çok ülkeye ihraç edeceğiz. Yaklaşık 60 milyon TL tutarındaki bu yatırımda 120 personel istihdam edeceğiz. İstihdamın büyük bölümü kadınlardan oluşacağı için bizim için ayrı bir değere sahip. Bu yatırımımızın başarıyla hayata geçmesinin ardından tarım sektöründe yeni yatırımları da gündemimize alacağız. Ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Gökhan Gösterişli: “Çok değerli bir yatırım olacak”

Koyuncu Seracılık yatırımı için kendilerinin tercih edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Gen Group Tarım Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Gösterişli teknolojik alt yapısı ve otomasyon sistemi ile örnek bir yatırım gerçekleşeceğini söyledi. Sera teknolojileri alanında dünyanın pek çok ülkesinde projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Mustafa Gökhan Gösterişli şöyle konuştu: “Koyuncu Grup gibi büyük bir ailenin tarımsal üretime yatırım yapması bizi çok memnun etti. Çünkü ülkemizin modern tarımsal üretimde çok güçlü bir konuma ulaşması gerekiyor. Bölgemizdeki ülkelerin tarımsal ürünlere ihtiyaçları artarken bu ihtiyaçlara en iyi ve en hızlı şekilde yanıt verebilmeliyiz. Koyuncu Grup için gerçekleştireceğimiz sera yatırımı için tüm tecrübelerimizi ve güncel teknolojileri seferber edeceğiz. İnanıyorum ki tamamlandığında örnek bir yatırım olacaktır. Böylesine önemli bir yatırım için firmamızı tercih eden Koyuncu Grup yöneticilerine teşekkür eder, kendilerine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”